vineri, 29 martie 2013

Inseala, accepta, treci peste, traieste!

   Inselam cand: privim, gandim, vorbim, atingem.
   Plec din start cu ideea ca insel, am inselat si nu-mi este groaza de gandul ca o voi mai face. Mi-am inselat toate iubitele cu o alta femeie sau cu mai multe femei, uneori doar cu gandul, alteori cu fapta. Statistic barbatii inseala mai mult, inselam zilnic cu privirea. Iar daca suntem singuri, de la primele ore ale diminetii si pana cand adormim iar, ne inscriem la zeci de castinguri pentru ocuparea postului de barbat al unor femei intalnite in timpul zilei. Flirtul (conversatie usoara, cu altuzii de dragoste) ne este in sange, avem mereu tendinta sa cucerim, nu neaparat ca dorim mai mult.
   Nu stiu ce atitudine o sa am la 40 de ani, dar acum recunosc ca din punctul acesta de vedere sunt un porc, dar nu am de gand sa imi fie rusine cu asta. 
   Stiu la randul meu ca am fost inselat, motivele pentru care oamenii inseala sunt extrem de putine si mereu aceleasi. Mereu exista conjuncturi in care o persoana disponibila sau nu, frumos/frumoasa, dar nu neaparat mai stralucit/stralucita decat cea de acasa, se afla la momentul potrivit in locul potrivit. Mereu o sa existe ispite si tentatii greu de rezistat sau chiar irezistibile. Uneori chiar suntem impinsi de catre persoana apropiata sa calcam pe bec, caci nu neaparat inselatul duce la gelozie, se poate si invers.
   Psihologic vorbind nu e bine nici sa inseli, nici sa treci peste, insa traind pe propria-mi piele diverse intamplari, am invatat ca trebuie sa percepem momentul, sa il privim ca pe o pana facuta la masina, ca pe un lucru care trebuie reparat sau schimbat. Trebuie sa discuti despre asta, iar razbunarea nu e deloc o arma, e cea mai proasta arma. Bucuria si fericirea nu vine imediat dupa o dezamagire, dupa un dezastru emotional.
   Cel mai important aici e mustrarea de constiinta, daca in monologul tau ai inteles motivele si repercursiunile, daca esti capabil/a sa stii ca asta nu e un drog.
   Parintii tai au inselat, copii tai vor insela. Inseala, accepta, treci peste, traieste!

3 comentarii:

  1. felicitari mihai...adevarat 100% :P

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-as dorii sa iti spun ca nu ai dreptate, sincer chiar as vrea sa fac asta, dar din pacate ... nu pot, tot ce ai scris e adevarat mai ales partea cu:

    " Iar daca suntem singuri, de la primele ore ale diminetii si pana cand adormim iar, ne inscriem la zeci de castinguri pentru ocuparea postului de barbat al unor femei intalnite in timpul zilei. Flirtul (conversatie usoara, cu altuzii de dragoste) ne este in sange, avem mereu tendinta sa cucerim, nu neaparat ca dorim mai mult."

    :D

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc de apreciere si incurajare. desi e adevarat, imi era teama sa nu imi sara lumea in cap :D

    RăspundețiȘtergere