miercuri, 13 martie 2013

Pohui

   Ketchup si cartofi prajiti din abundenta, televezorul e pornit doar de prezenta, nu vorbesti si totusi ecoul il auzi, iesi de la dusi imbracat cu aceeasi chiloti murdari si uzi. Soarele nu-i soare, dezamageste si el pentru ca apune, la fel ca luna, vandul adie pe greamul deschis, usa se tranteste, la fel si noi pe canapea. Mizerie in jur, sticle goale, scaieti de praf, trei pahare dintre care unul pe post de scrumiera, becul palpaie, da semne ca se arde, amagiti de tot ce se intampla ne vine sa ne dam cu ceva-n tampla.
   Iesim fruriosi pe usa, mici ca o capusa, vecinul nu saluta, in buzunar mai avem decat 100, murdari chiar daca nu mai ploua, ne indreptam spre noi intr-o cersiune noua. Stanga-dreapta la prima intersectie, nu avem nici o directie, nu incercam sa zambim, nu vrem sa ne pacalim, cautam miros de prospetime, pasim in cautarea zilelor senine. Si chiar de-i astazi greu, nu-i asa mereu, astazi caram povara si in curand va venii vara. Trecem prin dificultate, drum anevoios, chinuitor si rau, pentru zile mai curate... s-ajungem la cortina, la orizontul cu lumina, de aici nu stim ce o sa vina, soare sau luna plina...

   Toti trecem prin asta si nu exista reteta pentru a scapa mai repede, trebuie sa ne descurcam pe cont propriu. Vreau doar sa stii ca nu esti singurul sau singura, am fost si eu, a fost s-altcineva. 

"Trebuie sa treci prin aceste clipe grele, doar asa vei ajunge sa pretuiesti cu adevarat zilele senine" Mihai Oprisiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu