sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Doar o coasta?

Barbatii gandesc sau nu gandesc, insa femeile iau decizii!
Si nu ma refer aici la situatia de la locul de munca, ci in relatia direcata, de orice fel ar fi ea, de la parinte-copil la iubiti. Aici putem trece in revista minciuna, inselatul, decizia finala ce e mereu influentata de femeie.
Recent am vazut un film ce ma face sa ma gandesc daca mai pot avea incredere in aceasta fiinta, numita femeie, care fara scrupule ne face fericiti si tot o data ne omoara. In film, ca in viata de zi cu zi, barbatul este elementul principal care desi e puternic si tinde spre perfectiune, este ghidat de doua femei (mam si logodnica) iar in timp ce el se afla pe masa de operatie, aceste doua persoane care i-au facut viata frumoasa, isi dau arama pe fata. Iubita il inselase de la bun inceput, prefacandu-se a fi o alta persoana, in timp ce mama lui il ascundea adevarul despre el, viata lui si comparatia dintre el si tatal ce murise in copilarie.
Filmul e frumos, Awake se numeste si pe mine unul m-a asezat pe masa de operatie, m-a anesteziat si m-a pus pe ganduri, depanat amintiri, iar in 30 de minute am trecut prin toate evenimentele nefaste din viata mea. Cele mai dure si cele mai crude clipe ce le-am trait pana acum sunt datorata femeilor in care am avut incredere. Nu vorbesc aici influentat de evenimente recente, ci imi aduc acum aminte de toata datile cand am fost tras pe sfoara, inselat, mintit sau abandonat de mama mea si putinele femei in care am avut incredere deplina.
Eu am puterea sa recunosc, barbatii sunt la fel, pot fi pusi toti in aceeasi galeata pe care scrie "porci"!
Voi aveti puterea de a recunoaste, ca sunteti toate la fel?

  • Femeia- o aparenta cu peruca; 
  • In cel mai bun caz, femeia e o contradistie; 
  • Femeia ideala exista totusi pe lume si aceea o caut.
ps Uita-te la film, Awake 2007

8 comentarii:

  1. esti crud mai mihai..
    Dupa cum sti, pt a fi creata femeia a fost nevoie de o coasta a lui adam. Deci daca voi sunteti la fel, poate prin asta am 'mostenit' fiind si noi la fel.
    P.s grozav film

    RăspundețiȘtergere
  2. nu-mi place ce ai scris aici...nu suntem toate la fel...nu sunteti toti la fel...nu suntem toti la fel!!!!!
    si eu am fost trasa pe sfoara de putinii barbati, din viata mea, in care am avut incredere...tatal meu nu se poate numi parinte...tot timpul m-a lasat balta...SI TOTUSI...INCA MAI SPER CA NU SUNTETI TOTI LA FEL!!!
    in primul rand suntem oameni si fiecare din noi are un amalgam de caracteristici genetice, sau intrinsec sau social dobandite, care ne determina sa fim ceea ce suntem, sau sa actionam intr-un anume fel. cert este ca toti ne cautam fericirea...poate este singurul lucru pe care il avem toti in comun,,,diferentele consta in modul in care o face fiecare...unii calca pe cadavre, unii se razbuna voluntar sau involuntar, altii sufera pt ca tin mai mult la principii si asa mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. : am uitat sa-ti spun ca si mie mi-a placut filmul...pt ca m-am uitat la el din perspectiva unui OM...nu din perspectiva sexului pe care il detin ;)...interesant, oricum ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. daniela ce departe te duci. recunoaste ce intrati totate in aceeasi oala

    RăspundețiȘtergere
  5. daca a accepta ca suntem toate in aceeasi oala, ar insemna sa fiu de acord ca exista vreo similaritate intre mine si vreo anume daniela crudu, sau orice alta proasta de pe planeta...inseamna ca esti pur si simplu ignorant, fara suparare!...si asta inseamna nu esti capabil sa emiti judecati de valoare in baza unor analize mai atente... generalizarile sunt eronate prin simpla lor existenta...nu transmit decat confuzii! ;) Judecata proprie, reiese numai din capacitatea ta de a analiza omul individual pentru ceea ce e, cu bune si cu rele, nu de a-l include repede intr-o "eticheta", numai din incapacitatea de a vedea dincolo de aparente din frica de necunoscut. Formula parca era: "daca nu cunosti, cerceteaza!" nu "daca nu cunosti, eticheteaza superficial in baza unei experiente irelevante!" , draga "Anonim" ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. daca ma bazez ca esti mai presus decat daniela crudu, va exista un moment in care o sa ma ard. deci exact cum tu ma tratezi ca pe costi ionita, eu te voi baga in aceeasi oala cu eleva porno=))).
    glumes, stiu ca generalizarile nu sunt bune, dar trebuia sa scriu si eu ceva cu care sa va enervez:P

    RăspundețiȘtergere
  7. "putinele femei in care ai avut incredere?" de ce nu ne povestesti mai detaliat de acestea ?curiosi suntem cu totii de trecutul tau

    RăspundețiȘtergere
  8. putinele femei ti le spun pe nume: Corina, Oana, Iulia, Iza, Bianca si Mada...rand pe rand m-au dezamagit direct, dureros si am luat decizia finala, instanta a stabilit irevocabil ca NU MAI AVEM INCREDERE

    RăspundețiȘtergere