miercuri, 4 ianuarie 2012

Convorbiri obiective

Nu stiu tu cum esti, dar pe mine ma dispera vorba multa la telefon, sa imi spui de patru ori o chestie sau sa ne multumim si salutam la nesfarsit. Detest asta si cand sunt cu o persoana fata in fata, dar atunci pot schimba repede subiectul sau pot pleca. In general am cele mai scurte si obiective conversatii telefonice. Adica spun problema, rezolvarea si astept aprobarea sau spun problema si astept rezolvarea. Fara discutii interminabile ca am auzit de la masa de langa, cum ca unu povestea, ca varu' nevestei lu' fratesu a fost de revelion cu amanta in Miserupia. NU! Telefonul nu e facut pentru țațe. 
Discutam, stabilim si asa ramane!
Trecand peste lungimea conversatiilor telefonice [parca vorbim de dimensiunea ...(ca citeste si mama)] uite cum ar trebui sa procedezi cu telefonul:

  • Cand apelezi, suni de maxim 3 ori. Nu lasa sa sune pana auzi casuta vocala ca nu are rost. Eventual mai incerci o data. Poate sunt cu mai multa lumea si pana ajung la telefon nu trebuie sa sune melodia incontinuu. (bota, vicol, lulciuc, bitea, mama)
  • Ai apel pierdut. Suna inapoi, vezi ce vrea.  Cand sun pe cineva, inseamna ca am ceva de comunicat, iar in cazul in care nu raspunzi nu sunt eu atat de interesat incat sa iti bag pe gat informatia. Mai e si situatia in care am nevoie de ceva si atunci las un SMS. (vicol, duma)
  • Nu abuza de telefon. Fie el ultima generatie, cand esti cu mai multe persoane nu iti pui picioarele pe masa si incepi sa te joci pe telefon pentru ca e lipsa de respect. Si nici nu stai la barfe intr-o convorbire, daca chiar e un coleg de la gradinita cu care nu ai mai vorbit de mult, te scuzi si iesi afara. Sigur convorbirea nu mai e asa lunga daca stai in picioare afara in frig sau caldura. (eu)
  • Silent. Cand esti la servici sau scoala, sedinta sau conferinta si in generau unde lumea gandeste sau face ceva, pune telefonul pe silentios sau vibratii. Am ajuns sa merg la teatru si inainte sa inceapa piesa, actorii  au rugat publicul sa isi opreasca telefoanele...si tot a sunat unul intre timp. (sorin, fost coleg de clasa)
  • Prezinta-te. Dai un SMS unei persoane cu care nu ai discutat de multa vreme si poate nu mai are numarul tau. Sa nu mai vorbim ca dai mesaj de sarbatori sau de zile onomastice si nu te semnezi, adica ma pui pe mine sa fac ancheta sa aflu cine imi ureaza de bine sau de rau, cand ai putea sa mai adaugi tu "Ion a lu' Munteanu". (nu pot sa dau nemele celor care nu se prezinta)
  • Nu deranja noaptea. Dai un apel si daca persoana contactata poate sa vorbeasca, o face. Dai un mesaj si va auziti dimineata. Nu suni ca disperatul sa anunti la 4 dimineata ca tu esti beat si ai facut pipi pe florile vecinei. (amicii de pahar)
  • Apel necunoscut. Nu inteleg de ce companiile de telefonie mobila mai lasa sa se foloseasca chestia asta. Adica un nebun te poate teroriza cu apeluri fara ca tu sa ii poti face ceva. (hatrs si fosta/fostul)
PS extrema maxima e mama. spune ce are de spus si inchide telefonul fara sa te lase sa raspunzi sau sa iti spui parerea.
PPS adica nici macar nu te saluta

5 comentarii: