vineri, 12 martie 2010

De ce tzipi???


“Intr-o zi,un intelept din India puse urmatoarea intrebare discipolilor sai:
- De ce tipa oamenii cand sunt suparati?
- Tipam deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre ei.
- Dar de ce sa zbieri, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine? intreba din nou inteleptul
- Pai, tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude, , ca i-am captat atentia, incerca un alt discipol.
- Eu tip sa-mi impun punctul de vedere, spuse altul.
Maestrul intreba din nou:
-Totusi,nu s-ar putea sa vorbim mai incet, cu voce joasa?
Nici unul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe intelept. Atunci el ii lamuri:
- Stiti de ce tipam unul la altul cand suntem suparati? Adevarul e ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta, ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati, cu atat mai tare trebuie sa strige, din cauza distantei si mai mari.
Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor, suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc, doar soptesc, murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se inteleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate.
In final, inteleptul concluziona, zicand:
- Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere.”

Mahatma Ghandi

3 comentarii:

  1. interesanta gandire asupra unui lucru destul de des intalnit... eu tzip si de placere sau uneori sa-i stresez pe altii sau doar ca imi vine sa urlu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta da :X mi-a placut foarte mult..e foarte bine spus,gandit si mai ales realist...foarte multi dintre noi tindem sa zbieram unii la altii...insa nu doar cand ne certam....dar e bine sa fii sigur ca te auzi nu?! efectul de turma functioneaza si de aceasta data :D Si totusi uneori e bine sa mai si strigi..te descarci...si o iei de la capat...dar sunt si alte moduri mult mai bune..trebuie doar sa fim mai calmi

    RăspundețiȘtergere
  3. ce draguts ! sunt impresionata :D!

    RăspundețiȘtergere