marți, 20 august 2013

Timpul ne arată cum ne-am format

   Carnea făcută la grătar este mai bună dacă a fost condimentată din timp și lăsată la macerat. Iar ciorbele delicioase se fac după ce toate ingredientele au fiert mult împreună și carnea s-a desprins de pe os.
   O mașina bună se cunoaște după motor și șofer, piesele se înlocuiesc, cei doi e important să aibă câți mai mulți km împreună.
   Vinul bun, vinul de calitate are în componența lui soiul de struguri bine ales, modul minuțios de preparare, timpul exact de fermentație, lemnul din care este făcut butoiul în care este păstrat și timpul îndelungat în care acesta se formează, ajunge la maturitate.
   La fel și oamenii. Se călesc unul pe celălalt, se fac mai buni sau mai răi, dar se fac împreună. Un om rău alături de un om bun poate fi rețeta succesului în egală măsură cu rețeta eșecului, timpul ne arată dacă deciziile luate și ingredientele folosite au fost bune sau nu. Ce hotărâm astăzi se vede măine sau peste ani.
   E plăcut să deguști un vin bun ce are vârsta ta și e usturător să privești eșecul. Timpul nu schimbă nimic ci doar ne arată dacă am făcut un lucru bun sau un lucru prost. Iar un lucru bun poate fi prost pentru ații și invers, la fel cum ne poate îmbucura sau dezgusta ceva făcut de alții.



Poza http://livve26.picof.net/

Un comentariu: