duminică, 23 decembrie 2012

Straja

   Frumoasa statiune, acum putin modernizata, mi-a aratat inca o data ca nu suntem capabili sa invatam din greseli.
   Dupa inlocuirea telescaunului cu noua gondola, telegondola, si creearea unei noi partii in varful muntelui, statiunea arata extraodinar pe foaie, adica teoretic, caci practic nu e deloc asa.
   Se schiaza frumos, in Straja mereu ai avut partii unde sa te eliberezi de probleme si sa devi una cu zapada, sa te contopesti. Eu m-am intors mereu acolo pentru partii, pentru zapada frumoasa. Insa acesta statiune o sa se sinucida! Se investesc acum o gramada de bani sa faca partii printre cabanele construite haotic si inchesuit, se construiest partii la care trebuie sa te chinui sa ajung si odata ajuns acolo iti e greu sa te intorci.
   Nu critic intentia de a dezvolta! ci modul in care se face! Ideea de a avea cea mai lunga partie e extraodinara, dar pentru a ajunge in varful acestei partii trebuie sa iei 4 aparate de transport pe cablu, pentru care ai nevoie de 2 tipuri de abonamente cu puncte, pe care le iei din doua locuri diferite si la care trebuie sa te intorci cand termini sejurul pentru a da cartelele inapoi in schimbul banilor lasati ca garantie. In total acum in statiune sunt 8 partii, domeniu schiabil are 22 de km, dar pentru a ma da pe toate partiile trebuie sa platesc in 3 locuri diferite...birocratie!
   Si pentru ca au fost construite absolut haotic cabane peste tot, chiar si in mijlocul partiei, acum se construieste un pod de legatura intre doua partii pentru a strada principala din statiune. Se face slalom printre cabane, iar daca esti in mijlocul statiunii, deabea de poti vedea privelistea oferita de natura din cauza cabanelor. Sa nu mai spun conditiile de cazare, jumatate din ele sunt jalnice, cu preturi exagerate.
   Spun ca aceasta statiune o sa moara pentru ca nu ia nimeni hotarari drastice de organizare, in timp ce in alte locatii din tara se construiesc statiuni de la 0, in care toate lucrurile sunt aranjate ca la carte astfel incat sa ai un sejut placut la munte.
"muntii nostrii aur poarta
noi cersim din poarta-n poarta"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu