marți, 11 mai 2010

Scaderea cheltuielilor

Nu spun ce ar trebui tu sa faci pentru a trece de greutatile ce usor usor ne apasa.
Sunt student si de curand ambii parinti sunt bugetari, dar la mine criza implineste vara asta doi ani si nici acum nu ma plang, ci inteleg si incerc sa stopez irosirea banilor.
Nu am avut nici o data telefon scump, e adevarat ca am unul acum care l-am luat pe puncte deci nu am cheltuit bani pentru mofturi. Si nu inteleg de ce e trebuie sa vorbesti la tel toata ziua cand mergi de la scoala acasa si sa iti suni prietenii doar asa...sa vezi ce fac, apoi cand vine factura te plangi ca ai un milion de plata si tu nu ai bani de intretinere..
Trebuie neaparat sa bei bere scumpa? ai uitat cat de buna era Timisoreana la pet.? Vodka nu iti mai place, chiar trebuie sa bei Jack sau alte bauturi mai scumpe?
Intr-un fel ma bucur ca scad salariile bugetarilor. Ei sunt cei care faceau greve pentru mariri salariale cand mama nu mai avea bani sa plateasca cei 200 de angajati ai firmei si era nevoita sa ii dea afara si sa lichideze firma (pe atunci oamenii aia se rugau de mama sa ii primeasca inapoi si la jumatate de salar, numai sa mai poata cumpara o paine). Si aici am un exemplu concret in colegul meu de camera, urla zilnic pe mine ca eu sunt un sustinator al celui care acum taie drastic din salarii...dar azi m-a sunat sa ma intrebe unde este magazin Carrerfour in timisoara, ca numai acolo se gaseste o bere fitzoasa...normal...la un pret mai mare decat cel al unei beri normale. PAI FRATE, VINUL CE L-AM LASAT EU IN FRIGIDER E GRATIS si natural, de casa
Altfel spus, intelege sa accepti unele situatii, "trebuie sa iti mearga si rau, ca sa iti dai seama mai tarziu cand iti merge bine" cam asa suna un proverb american la care ar trebui sa priveasca bugetarii nostrii si sa inteleaga ca nu pot trece peste criza doar strigand ca e criza.
In alta ordine de idei nu sustin irosirea banului public catre firmele celor cu funchii inalte, nu acum, nu in urma cu 2 ani si nici peste 2 ani.
Altceva... eu sunt acum pe la Tg Mures un oras tare frumos unde apropo se gateste extraordinar si particip la un seminar pentru combaterea coruptiei din domeniul public. Sunt cel mai tanar de aici, dar incerc sa ma integrez in grupulul format din jurnalisti si politicieni, 10 persoane, de la purtatorul de cuvant al unui spital la sub-prefectul unui judet, cu doi profesori foarte preocupati in dezbaterea problemelor din institutiile publice, unul dintre ei fiind fost secretar de stat. Imi place aici, imi place cursul...mai putin ungurii de prin zona. Revin cu detalii despre seminar:P

4 comentarii:

  1. In Romania nu s-au simtit atat de drastic efectele crizei,insa acum a venit a venit si timpul nostru. Si mama este bugetar si era greu si pana acum, dar de acum sunt constient ca va fi si mai greu. Am sa renunt la tigari (care ma costa f mult). Nu prea ma deranjeaza ideea ca oriucum aveam de gand sa fac asta. Oricum, spunea cineva la TV, nu mai stiu exact, ceva de genu: "Cum pana acum am mancat o paine, de acum va trebui sa mancam trei-sfert de paine" - se poate.
    Iti propun sa scri un articol despre lucrurile la care elevii/studentii (si nu numai - cititorii blogului tau) ar fi dispusi (sau sunt nevoiti) sa renunte datorita scaderii salariilor si pensiilor parintilor.
    O zi faina ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. l-ati vrut pe basescu, SUPORTATI-L! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ideea de a face o lista de chestii la care lumea poate renunta.
    in alta ordine de idei, basescu nu e criza si criza nu vine de la el

    RăspundețiȘtergere
  4. nu....dar el o intretine :)).si oricat m-ai ingana stiu ca imi dai dreptate intr-un anumit fel.

    RăspundețiȘtergere