duminică, 30 septembrie 2012

Teoria jumatatii

     Faci o afacere, sunteti cei mai buni prieteni, formati un cuplu sau doar impartiti o ciocolata fifty/fifty... tot timpul balanta se imclina catre cineva!
     Doi parteneri de business impart ideea si afacerea lor, pornesc de la 0 si investesc in mod egal timp si resurse financiare, ajung sa creasca, se dezvolta, intervin detalii si lucruri de facut la care nu se gandeau la inceput. Daca initial au putut sa isi imparta exact ce are fiecare de facut, acum, pe parcurs, chiar daca profitul este impatit in mod egal, tot timpul unul depune mai mult efort decat celalat sau se straduieste mai mult sa isi faca treaba mai bine si atunci nu mai e de acord cu imparteala 50/50%.
     Cei mai buni prieteni/e...aici sunt atat de multe exemple incat nici nu stiu cum sa le enumar: unul din ei e tot timpul mai frumos; una din ele are tot timpul haine mai frumoase; unu e tot timpul mai faimos; una are tot impul note mai mari; unu sta tot timpul la celalalt pentru ca aleea din fata blocului e mai interesanta; una are tot timpul parinti mai indulgenti; unu are mai mult succes la femei; una e mai usuratica.
     Cuplu in care ea gateste, el spala vasele, ea face patu, el bate covoru, ea sterge praful si el aspira, ei castiga in mod egal si fac totul impreuna. NU EXISTA! Mereu unul face mai multa treaba in casa, mereu unul petrece mai mult timp umbland brambura cu prietenii, mereu parintii unuia dintre ei e 'a pain in the ass' si este evitat, mereu unul castiga mai mult, mereu unul primeste mai mare atentie din partea celuilalt si mereu cuvantul unuia dintre ei e mai presus.
     Si nu imi spune ca nu ai trait situatiile de mai sus, toate sunt adevarate, asa e viata, situatiile in care chiar totul e frumos sunt exceptiile care confirma regula!
     Asa ca mereu cand imparti ceva cu cineva sa te gandesti bine daca vrei partea mai mare ori partea mai mica, daca vrei sa mai imparti acel lucru mult timp sau vrei sa ai un castig pe termen scurt. Cand rupi batonul de ciocolata de casa, alege-ti bine jumatatea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu