luni, 27 februarie 2012

Egoist, egoistul, egoisti, egoistii


   Omul a devenit atat de salbatic si de egoist incat se iubeste doar pe sine. Isi face de mancare doar pentru el, spala doar pt el, am ajuns pana si la stadiul in care nu ne dorim un partener de viata doar pentru ca ar fi unele griji in plus, ai avea ceva in plus de facut.
   Si am observat asta cand am vazut ca admiram persoanele care au un animal de companie. Sunt atat de putine persoane care au aceasta grija in plus, incat poti sa te lauzi daca ai un pet.  Ca trebuie sa cureti dupa cineva si ca trebuie sa hraneati mereu o gura care nu stie sa iti ceara de mancare, aceste fapte practic anuleaza bucuria pe care o ai atunci cand te joci cu un caine sau satisfacerea cand auzi motanul cum toarce.
   Oare chiar atat de cruzi sa fim incat sa nu mai putem accepta un alt suflet langa voi? Adica pe putine persoane care au crescut fara animale de companie in casa le-am auzit dorindu-si unul. 
Eu am pisic, papagal si pana nu de mult un falnic labrador, tu ce animal ti-ai dori?
Ce reactie ai avea daca ai primi cadou un pet dragut? 

2 comentarii:

  1. Draga Mihai! Daca tot am vazut blogul tau am zis: Hai sa dau si eu un comment ca la aia ne pricepem cel mai bine, la comentat. Revin... Am o relatie de ceva anishori buni(cu o fata, desigur), iar dupa un chef...nebun intreb si eu ca tot omu': Auzi mai Iubi! Stii e varsta na...timid...pai na , cred ca ar trebuii sa facem si noi un copil sa fim parinti tineri, in fine...zis = facut, dar rezultatul a venit a 2oua zi. Ce sa crezi? Mi-a cumparat un catzel de toata frumusetea. Asha ca de atunci am un baietel havanez de 1 an si sunt mandru, serios va spun ca nu am crezut in viata mea ca te poti atasa atat de tare de un animal, ma trezesc seara si merg si-l pup. Chiar sugerez tuturor sa incerce un animal de companie.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur sa aud asta si chiar imi aduci aminte ca a avea grija de un caine si a-l educa e exact cum ai creste un copil la inceput..
    acum astept si copii de la tine :)

    RăspundețiȘtergere