duminică, 13 noiembrie 2011

Eu..

Ma tot gandeam sa scriu o autodescriere si doua saptamani mi-a luat sa ajung la concluzia ca nu ma regasesc pe mine. Stiu, cea mai buna descriere nu este autodescrierea, dar am vrut sa o fac(ca un savant care isi explica putinele lui defecte, apoi sa trec la naratarea unor fapte dintrecut, poate chiar descrierea persoanelor intalnite de-a lungul vietii. delirez).
Am luat o foaie si am zis sa incep pe modelul ingineresc, sa scriu -calitati si -defecte. Nu a fost o problema sa imi gasesc defetele, ci faptul ca nu aveam ce scrie la calitatile practice (adica la ce sunt eu bun) m-a ingrijorat grav. De doua saptamani ma gandesc ce fac sau ce vreau defapt sa fac, ce voi face sau ce voi vrea sa fac, ce am facut si unde am gresit (mentionez ca nu regret nimic din viata mea, poate doar faptul ca am picat un an la facultate:D ).
Si gandindu-ma la trecut, mi-am dat seama ca pentru a face ceva a trebuit mereu sa fiu motivat, sa am in bibilica mea o motivatie.
Ma motiveaza:

  • Banii (materialistu de Mihai,striga unii) astia vin, se duc, nici o data nu sunt destui; 
  • Femeile (nu sunt curvar, iubesc femeile,mereu am adorat doar UNA) si poate aici e problema mea actuala, caci n-o gasesc. De e frumoasa ori nu ma vrea ori nu o duce capul, de e normala ori nu o vreau ori nu o duce capul:)), de e urata ori nu o vreau ori nu o vreau:D.
  • Politica. Nu imi ofera nimic, nu vreau nimic de la ea, dar ma motiveaza. 
  • Ciocolata....diabet.
Si acum, sa simplificam pentru ca banii ne motiveaza pe toti intru-un fel sau altul, iar politica ma baga in priza in periade scurte de timpsi imi da satisfactii scurte. Femeile?!...
Revin si spun ca nu ma regasesc, nici cand scriu aceste randuri si ma gandesc la ziua de maine sau la cea de ieri, nu ma vad pe mine deloc. Nu stiu unde vreau sa fiu peste o luna, nu stiu cum imi voi preda la facultate proiectele care nici nu le-am inceput si vag imi aduc aminte ce faceam acum o luna.
Cat despre motivatia principala ce a ramas ca semn de intrebare, revin si spun: de e frumoasa ori nu ma vrea ori nu o duce capul, de e normala ori nu o vreau ori nu o duce capul, de e urata ori nu o vreau ori nu o vreau.

ps Intrebari? Sugestii?

4 comentarii:

  1. Un "post" interesant,insa,daca imi permiti as vrea sa incep cu intrebarea:Ai 4 motivari,dar iti lipseste determinarea? Nu stiu daca este vorba despre materialism,ceea ce este drept e ca banii fac lumea sa se invarta. Spui ca politica nu iti ofera nimic,e putin superficial spus:cred ca iti ofera un grad de socializare crescut,te ajuta sa supravietuiesti omenirii,aruncandu-te in mijlocul "junglei",iti ofera posibilitatea de a cunoaste cat de responsabil esti si implicandu-te mai mult,gradul de responsabilitate creste considerabil.Hmm,mergand mai departe ajung la CIOCOLATA,despre care as putea dezvolta o intreaga polologhie. Ma limitez la a te sfatui(daca imi permiti)sa continui a o consuma(doar daca nu ai cumva antecedente heredo-colaterale cu diabet zaharat). Despre femei nu ma simt in masura de a comenta;cert este ca femeia e o Enigma!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. andreea, enigmo:)) e una din putinele dati cand sunt curios cine e in spatele comentariului si bineinteles ca nu voi afla:)).chiar acum desfac o ciocolata in cinstea ta

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai,un grad de curiozitate trebuie sa existe in fiecare dintre noi,insa,nu trebuie sa uitam ca tot curiozitatea a fost cea care a omorat pisica.:) E foarte usor sa afli identitatea mea,insa nu e pacat sa irosesti un timp pe care il poti folosi in mod constructiv?

    RăspundețiȘtergere
  4. ar trebui sa citesti ce inseamna "motivare -motivatie" in weekypedia, definitia. numai intelegind definitia acesteia poti sa ti-o gasesti.
    puterea, pozitia, influenta, autoritatea, recunoasterea celorlalti - toate acestea pot reprezenta motivatii, alaturi de
    conditii bune de viata si trai, confort fizic si psihic, dominare, etc.
    tot ceea iti place este de fapt o motivare.
    corina

    RăspundețiȘtergere