vineri, 29 ianuarie 2010

Sunt ilegal intr-o lume ilegala..

Fiind primul articol pe acest blog, am sa incep prin a ma prezenta “without makeup”.
Sunt ilegal in prezent si cred ca am fost tot timpul asa.
Momentan locuiesc fara acte intr-o garsoniera, ceea ce e clandestin..si chiar daca as avea contract de chirias, tot murdar as locui deoarece nu am de gand sa imi fac asa zis`a mutatie.
Detin o masina care de fapt e pe firma mamei, care de fapt e pe numele bunicului, care e facuta asa pentru a fi scutiti de niste taxe, deci e ceva necurat la mijloc.
Si nu mi-a venit mie acum chestia asta cu ilegalul si nici macar nu am inventat-o noi sau generatia noastra, am preluat asta de la parintii mei, care la randul lor probabil au invatat de la cei mai batrani decat ei.
M-am nascut ilegal, deoarece parintii mei traiau in concubinaj pe acea vreme, de aici mi-a venit mie idea de a ma numi un om illegal, clandestine, ilicit.
Si nu a trecut mult timp pana sa savarsesc lucruri imorale, pentru ca inca de la gradinita mergeam la educatoare acasa si asa eram mai protejat in clasa din care faceam parte. Am trecut de gradinita, am ajuns la gimnaziu si pe cand eram in clasa a 2-a faceam ore in particular cu invatatoarea care inainte de fiecare lucrare, imi dadea intrebarile sau exercitiile si imi spunea sa nu rezolv chiar tot ca 10 oricum nu imi poate da:D…si uite asa am trecut de 1-4..am ajuns la generala, am schimbat si scoala pentru a fi mai aproape de serviciul parintilor, am inceput o etapa noua in care nu au trecut cateva zile si mama s-a dus sa vorbeasca cu directoarea pentru ca pruncul ei sa fie mutat intr-o clasa mai buna, nu s-a putut dar oricum era bine deoarece diriginta mea era fosta colega de liceu a mamei:)..si de aici credeti-ma ca pana la facultate totul a decurs in acelasi mod ca si pana acum.
Vorbind de scoala, imi vin in minte o gramada de lucruri care le-am facut ilegal si care cred ca le-ati facut toti. Si aici ma refer la absolute orice, incepand cu fumatul in scoala si pana la a mitui un professor (fie vorba de bani sau o plasa de cartofi sau doar un decolteu mai generous..in cazul fetelor).
La facultate totul merge bine, sunt in anul II la constructii, repartizat in grupa 122 dar eu ma duc la cursuri si seminarii nelegal cu grupa 127.
Si pentru ca am vorbit putin mai sus despre mita/spaga, imi amintesc de colegul meu de garsoniera cum vine acasa nervos ca iarasi a intors pe linia continua si a trebuit sa dea spaga pentru a nu i se lua permisul…ilegal.
Si imi place viata care o duc, nu am remuscari datorita unor fapte imorale si nici nu as avea de gand ca de acum sa fiu drept, sunt de parere ca ne-am nascut asa, ca ai nostrii s-au nascut asa si ca toata chestia vine de pe vremea cand dacii dadeau pesches turcilor.
Traiesc in Romania, e tara mea, illegal, pentru ca nu am acte pe ea. Am avut ocazia sa vizitez si alte state, dar nu mi-a placut si oricum si acolo e la fel.
Ia, am fost si eu, in lumea asta, un bot cu ochi, o bucata de huma insufletita din Humulesti, care nici frumos pana la douazeci de ani, nici cuminte pana la treizeci si nici macar bogat pana la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca in anul trecut si ca de cand sunt, niciodata n-am fost..”

5 comentarii:

  1. da.potrivit cuvantul "ilegal" pt tine

    RăspundețiȘtergere
  2. ilegal la examene. handsfree-u pe bancheta din spate :))

    RăspundețiȘtergere
  3. you're right. esti artist in cuvinte mihai. esti numa' bun de discursuri .. probabil si un bun orator :>

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna gandire... sincera si bine scrisa!

    Ilegal... cuvant ce cade greu in trecut si-n viitor...

    RăspundețiȘtergere